Kunst-structieve klussen

Al meer dan 25 jaar maakt Twannie "one of a kind" voorwerpen voor het dagelijks gebruik op maat en naar wens van de opdrachtgever. Eigenlijk word dat toegepaste kunst genoemd, maar hij noemt dat liever kunst-structieve klusjes.

Uw wensen zijn het uitgangspunt waarmee Twannie aan de slag gaat, en hij combineert die met zijn ontwerp stijl en ervaring. Maar ook als u al een uitgewerkt idee heeft kan hij die voor u uitvoeren. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van kunst-structieve klusjes die hij heeft gemaakt zodat u een beeld kunt krijgen van wat hij zoal kan doen.

Bent u benieuwd welke recht-toe-recht-aan-klussen Twannie voor u kan doen? Kijk dan hier voor enkele voorbeelden.

Heeft u een klus of wilt u meer weten?
Bel of mail:

Bel: 06 12208810

Mail: twan@twannie.nl.

 

Ook acts voor mechanisch straattheater

Twannie heeft een jarenlange ervaring in mechanisch straattheater (kijk hiervoor op twannie.eu). Alle acts zijn door hemzelf bedacht en gemaakt. Hebt u een idee voor een act? Of wilt u een act laten bedenken en maken neem dan ook contact op met Twannie.

Voorbeelden van kunststructieve klusjes

uithangbord

Deze klant doet onderzoek naar de sneeuwgors waarvan de ijslandse naam vrij vertaalt de zon aanzinger is. Daarom is er de vorm van een sneeuwgors uitgesneden en die op een steen van de klant zelf geplaatst. Dit zit weer op de plaat waar de naam met een water-jet uitgesneden is. Het ijzer is corten staal dat na verloop van tijd een prachtige roest patina krijgt.

hekje zon aanzinger

Dit hekje is gemaakt van koker 20x20x2 en massief rond 6mm.
In tegenstelling tot het naambord is er hier voor gekozen om het thermisch te laten verzinken om zo het contrast tussen beiden te verhogen.
Ook hier is er weer de sneeuwgors te zien die de ondergaande of opkomende zon aan zingt.

tafel

Voor een collega straatartiest is deze tafel gemaakt. Het is op afstand bestuurbaar en kan rijden draaien en buigen. Ook kan het water spuiten en kan het het bestek vasthouden en laten vallen als het buigt.

stoel

Deze stoel is bij de tafel gemaakt en kun je in mekaar laten zakken. Ook dit is op afstand bestuurbaar. Een filmpje en foto`s van het optreden van Martin Forget kun je hier zien.

Deze lamp is gemaakt van een kamelen schedel die de klant zelf heeft meegenomen uit de Sahara.

Je kunt de nek en het hoofd naar links en rechts verplaatsen zodat het goed functioneert als leeslamp. Het ijzer is behandelt met was.

Het was een tijdrovende klus om de "muilkorf" om de schedel te maken. Omdat het ijzer heet gestookt werd om te kunnen buigen moest het elke keer weer helemaal afkoelen om het op de schedel te kunnen passen. De lamp zit in de schedel en schijnt naar onder zodat het goed als leeslamp te gebruiken is.

gel haard van corten

Deze gelhaard is gemaakt naar een tekening die de klant heeft aangeleverd. Het kan ongeveer 3 uur branden op gel en er zit een vlammen dover bij. Ook kunnen er kaarsen in geplaatst worden.

corten gel haard

Na een tijd buiten te hebben gestaan vormt er zich een roestlaagje op het blanke staal wat een prachtig patina vormt. Deze laag is alleen oppervlakkig en beschermt het ijzer tegen verder roesten.

lamp van koker 20 x 2

Deze lamp is gemaakt van koker. De "Bloemen" zijn alle 3 verschillend en de stengels zijn gemaakt van koker 20x 2 die diagonaal met de hand gebogen is. De voet is een stuk "gras" en van koker 12 x 2 gemaakt.

lamp van koker

De voet is bevestigt op een balk boven de trap en de 3 lampen beschijnen de trap, de boekenkast en de ruimte beneden voor de trap.
Alle 3 de lampen zijn verstelbaar.

trap leuning

Omdat dit jonge boompje uit de tuin van opdrachtgever weg moest, en ze het niet zomaar wilden weg gooien, is er besloten om er een trapleuning van te maken.

Na een tijd gedroogd te hebben is het gelakt en zijn er metalen steunen bij gemaakt om het aan de muur en trap te bevestigen.

Dit beeld is ook gemaakt van oud ijzer en een kleine boiler vat van koper.

gehoornde 2

in de "vlammenwerper" zit een lamp die aangaat als je er langs loopt.

Vuurkorf van kettingDeze vuurkorf is gemaakt van zware ketting met daaronder een opvang schaal voor de as. Omdat het van ketting is komt er heel veel zuurstof bij het vuur waardoor er minder rook is. Ook zitten er 3 kaarsen houders bovenop en een haak om een kookpot aan te hangen.

kook eilandEen mini kookeiland gemaakt van mdf en gespoten met autolak.

lamp van een luchtkanaalDeze opdrachtgever wilde een lamp die bij de afzuigkap paste. Daarom is er gekozen voor een luchtkanaal waar aftakkingen aan gemaakt zijn. In die aftakkingen zijn de lampen met e27 fitting geplaatst.

Keukenkraan zelf gemaakt

Een keukenkraan gemaakt van 2 stopkraantjes.

Koperbuis keukenrekjeVoor dezelfde klant ook een rekje gemaakt waar keukengerei aan kan hangen die past bij de kraan.

Hoog laag buroDe opdrachtgever wou een goed werkend hoog-laag (zit-sta) buro zonder hinderlijke zijpoten. Op dat moment was er geen 2de hands aanbod wat beviel. Daarom een dubbel hoog-laag buro van goede kwaliteit gekocht. Hiervan is de constructie door geslepen om van 1 dubbel buro 2 enkele te maken. Opdrachtgever is er ontzettend blij mee.

Bennie van oud ijzerBennie is gemaakt voor de theatertruck van raaftheater en reist met hun mee over de hele wereld. Het bestaat uit oud ijzer van de sloop. O.A. een bed spiraal, een bloemen pot, oude hooivork en oude klompen.